Mijn visie op massage

In mijn opleiding tot ‘de-masseur-die-ik-nu-ben’ heb ik mijzelf diverse professionele vaardigheden eigen gemaakt. Ik ben thuis in de anatomie en weet redelijk veel van een aantal specifieke deelgebieden, ziektebeelden en klachten. Massage is een prima manier voor ontspanning en veelal een aangename manier om veel klachten te verlichten of te laten verdwijnen. Ik ‘geloof’ in massage als therapie en ik kan veel mensen daarmee ondersteunen.

Mijn belangrijkste verworvenheid is denk ik mijn eigen proces tot bewustwording en groei. Aandacht, aanraken, aangeraakt worden, verbinding maken, bewustwording en voelen wat er nodig is en wat niet meer. Dat zijn voor mij essentiële dingen voor een vervullend, liefdevol leven. Een leven waarin plaats is voor liefde en verbinding met jezelf, je lijf en met een open hart naar de levende wezens om je heen. Ik neem deze elementen mee in de intentie van mijn aanraking.

Terug in je kracht.
Als masseur nodig ik via mijn aanraking de intelligentie van jouw lichaam uit. Die intelligentie weet wat ze moet doen om het herstel te bevorderen. Ik kan dat niet alleen, ik heb jou daarbij nodig. Jij kunt luisteren naar wat je lijf jou te vertellen heeft. Jij kunt contact maken met pijn of ongemak en zelf actief aan de slag gaan om je kracht terug te vinden.

Pijn in het lichaam is een signaal, een bericht, een boodschap. Wanneer je er voor open staat, opent pijn vaak nieuwe deuren om jezelf te leren kennen of herkennen.

Adem, lichaams- en geesteshouding
In dit proces kunnen we de ademhaling goed gebruiken. De adem brengt licht, lucht en ruimte. Met de ademhaling kun je invloed uitoefenen op je energieniveau en je hartslag. Bovendien verbind de ademhaling je brein (het denken) met je lichaam (het VOELEN). Ik zal je soms vragen om je adem in te zetten tijdens een massage. Door bewuster te ademen kun je beter leren voelen. Het verschil tussen spanning en ontspanning wordt je duidelijk en ook wat dit met je doet. Tevens kun je met de manier van ademhalen je energieniveau beïnvloeden.

In mijn visie op massage is ook plaats voor onze lichaams- en geesteshouding. Hoe we over onszelf denken en over de wereld om ons heen, is van grote invloed op onze lichaamshouding en op de hoeveelheid spanning in ons lichaam.

Negatieve ervaringen of emotionele gebeurtenissen herinneren we niet alleen met ons brein, ook ons lichaam heeft een geheugen en soms kan een gebeurtenis uit het verleden de oorzaak zijn van een blokkade in het heden. Bewust worden van overtuigingen, patronen en/of factoren die je klacht(en) wellicht in stand houden is onderdeel van het proces naar herstel. Samen kunnen we kijken naar wat jij wilt en kunt veranderen om klachten zoals bijvoorbeeld stress, spanningen en/of pijn te verminderen en hoe ik jou kan ondersteunen naar meer ontspanning in zowel je lijf als je leven.

Contact

Fr. Naereboutstraat 23
4461 GR Goes
  06 12783483
 info@massageverlicht.nl