Sportmassage

Sportmassage is een specialistische massage die een preventieve, maar ook herstellende functie heeft. Sportmassage helpt de spieren los te maken, prestaties te verbeteren en voorkomt blessures. De sportmasseur kan u ook adviseren over de juiste manier van bewegen.

Symptomen
Stijve of vermoeide spieren, ter voorkoming van -  en in de herstelfase na - (sport)blessures, verkrijgen van beter lichaamsgevoel en waakzaamheid om niet over je grenzen te trainen, mentale blokkade doorbreken met als ingang je lijf.
Doorbloeding in de spieren verbeteren, en afvoer van afvalstoffen bevorderen.

Als je spieren intensief gebruikt heb je ook meer ‘onderhoud’ nodig. Een sportmasseur is een specialist die het lichaam van de sporter goed kent en zijn massages daarop afstemt. Tot zijn werk behoort ook het bieden van eerste hulp bij sportongevallen (EHBSO), het intapen van lichaamsdelen voor een wedstrijd of training en onderzoeken of een sporter na een blessure genoeg hersteld is om weer voluit mee te doen.

Wanneer sportmassage?
Sportmassage kan verschillende doelen hebben. Sommige massages zijn bedoeld om prestaties te verbeteren, bijvoorbeeld voorafgaand aan een wedstrijd. Andere massages moeten juist herstel bevorderen. Dat kan tijdens een wedstrijd of training zijn, maar ook erna (of als onderdeel van een cool down). Ook bij het herstel van een blessure hoort soms massage. Vaak is dit dan onderdeel van een grotere (fysiotherapeutische) behandeling.

Sportmassage is niet alleen voor topsporters. Ook als je recreatief sport is een bezoek aan een sportmasseur geen gek idee. Bij ernstige blessures zal ik doorsturen naar een (sport)arts of fysiotherapeut, want ik ben geen (para)medicus.

Effect sportmassage
Wat levert sportmassage precies op? Net als andere massages bevordert het de doorbloeding en stofwisseling, en daarmee de afvoer van afvalstoffen.

Ook de positieve werking van een gangbare massage zien we terug bij sportmassage: beter slapen, een positieve mentale toestand, een betere spierspanning. Omdat een sportmasseur weet welke belasting een sport oplevert kan hij gerichter werken.
Als sportmasseur blijf ik mezelf verdiepen door specialisaties, trainingen en nascholingen te volgen, onder andere bij het NGS genootschap voor sportmassage.

Contact

Fr. Naereboutstraat 23
4461 GR Goes
  06 12783483
 info@massageverlicht.nl