Dorn Methode en Breuss massage

Dorn Methode.

De Dorn methode is een zachte wervel- en gewrichtsbehandeling en richt zich op het opheffen van beenlengteverschillen en wervels en gewrichten weer terug op hun plaats te zetten. Het betreft een zachte rug-wervel behandeling die veel effect heeft op het gehele lichaam en de geest. Niet alleen op de spieren, wervels en gewrichten maar ook op de organen die middels de zenuwen vanuit het ruggemerg via de wervelkolom verbonden zijn met het zenuwstelsel. Deze methode is zeer werkzaam, ongevaarlijk en vrij van ongewenste bijwerkingen. Net als vele andere technieken die ik gebruik is het uitgangspunt de 'levenslust' (levensenergie) van de mens. Ik geloof én heb zelf ervaren dat het lichaam beschikt over een zelfgenezend vermogen, dat verandering mogelijk is én dat we zelf in staat zijn dit herstel mogelijk te maken. Het effect van een behandeling is mede afhankelijk van de het vermogen en de bereidheid van de cliënt verantwoordelijkheid te nemen voor de gezondheid en zijn handelen, denken en voelen. Soms liggen onbewuste overtuigingen ten grondslag aan pijn én of ziekte en kan het nodig zijn het "onderbewuste' te onderzoeken. Wanneer zich men bewust(er) wordt van het lichaam en de lichaamshouding ontvangt men vaak waardevolle inzichten met betrekking tot de 'levenshouding' die zich in de lichaamshouding uitdrukt. Ook in de Primal Rebirt Therapie wordt hier aandacht aan besteedt.

Breuss massage.

Een tussenwervelschijf is het kraakbeen tussen de wervels dat ervoor zorgt dat de zenuwen worden beschermd en de wervels elkaar niet raken en heeft een schockabsorberende functie. 
De Breuss-massage is een zachte en energetisch rugmassage, die psychische energetische en lichamelijke blokkades kan oplossen.
Je kunt er tussenwervel problemen, zoals ischias en hernia ongevaarlijk en succesvol mee behandelen.

Bij deze massage van de wervelkolom wordt ervan uitgegaan dat alle cellen ook op hoge leeftijd steeds weer vernieuwd worden. Er bestaan wel gedegenereerde tussenwervelschijven, maar die kunnen gestimuleerd worden, ondere andere ook door beweging, zodat ze weer verbeteren, regenereren.
Bij osteoporose of pijn wordt de massage voorzichtig gedaan, de massage mag niet pijnlijk zijn.
Indien er sprake is van erge pijn of zeer verkrampte spieren is de Breuss-massage een ideale voorbereiding op de Dorn-therapie.
De Breuss-massage kan ook na de Dorn-behandeling gegeven worden om de wervelkolom nog meer te strekken. De Breuss-massage kan je zo vaak je wilt herhalen en wordt gedaan met St. Janskruidolie.

Voor meer informatie over de Dorn Methode kijk eens op https://www.dorninstituut.nl

Contact

Fr. Naereboutstraat 23
4461 GR Goes
  06 12783483
 info@massageverlicht.nl